Aflevering 4: Nog twee weken en dan begint het! PDF Print E-mail
Written by Ton   
Thursday, 05 February 2009 15:42

Het is half augustus en over een week beleeft Anton zijn startweek. De opleiding verzorgt dan een vierdaagse 'crash course' hoe overleef ik tot de herfstvakantie?  De maandag daarna begint het echte werk met vergaderen, dinsdag zijn de eerste lessen. Anton heeft echter één probleem. In de brief van de opleiding staat dat hij de op school gebruikte leermethode dient mee te nemen. Hij heeft daarover met de rector gebeld. Die zei dat het bestuur het boekenfonds heeft overgenomen; de school heeft geen leerboeken meer. Daarna werd hij doorverbonden met De Kam, die gaf hem het telefoonnummer van de sectievoorzitter, misschien dat Anton zijn boeken een week kan lenen.

“Ik heb al met de facilitair manager gebeld, maar hij verwees me weer door naar u. Hij wil die kaartjes voor de uitgeverij niet invullen, daarvoor heeft hij uw toestemming nodig en u bent niet op school. Die manager zegt bovendien dat aanschaf van boeken onder de verantwoordelijkheid van sectievoorzitter valt, dus zonder uw handtekening....” 

(....) 

“Nee, ik weet het, u wordt niet graag gestoord tijdens uw vakantie en ook met uw handtekening duurt het nog weken voor die boeken er zijn. Daarom wilde ik u vragen of ik misschien van u een paar exemplaren kan lenen. Ik moet wel Amsterdam komen om ze op te halen, maar...” 

(....) 

“U heeft ze zelf nodig. Ah... maar... eh... u begrijpt toch wel dat ik mijn lessen moet voorbereiden. Ik heb nog nooit voor de klas gestaan!” 

(....) 

“Nee meneer, ik ben geen zij-instromer, die met een dik bedrijfssalaris beslag legt op uw tijd. Ik heb een uitkering, vervang uw zieke college… zo gauw hij beter is, vertrek ik weer.” 

(....) 

“Wie mij gaat begeleiden? Ik heb geen idee, dat regelt De Kam, in overleg met u. Dat zie ik  volgende week. Nu heb ik lesmateriaal nodig. In de brief van de opleiding staat dat ik voor de startweek mijn lesmethode moet meenemen. Dan kan ik daar vast werken aan mijn lesvoorbereiding en sta ik de eerste week stevig in mijn schoenen. Dat is toch niet raar?” 

(....) 

“Ik hoop dat u gelijk heeft en dat die opleidingen echt zo weinig voorstellen. Maar volgende week kan ik daar weinig mee.” (....) “Met een collega student meekijken is inderdaad een optie. Klopt ja, de eindtermen zijn hetzelfde. Maar die boeken verschillen toch? Anders kunnen die uitgeverijen net zo goed één...” 

(.....) 

“Dit soort gesprekken verpesten de laatste week van uw vakantie? Excuses, dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Ik begrijp het, het is een zwaar jaar geweest. Ja, ja, uw collega zit ziek thuis, ik weet het... ik ben namelijk.” 

(....) 

“Nee, uw relatie met de directie kan ik niet beoordelen. Het ging mij om die boeken, ik moet vooruit.”

(.....) 

“Natuurlijk, ik red me wel, sorry dat ik u gestoord heb.” 

(.....) 

“Tot de volgende week. Prettige vakantie nog.”   

 

Last Updated on Thursday, 05 February 2009 16:07