Aflevering 5: De startweek start PDF Print E-mail
Written by Ton   
Friday, 06 February 2009 10:34

Anton kijkt op tegen de eerste lessen. Eigenlijk is hij gewoon bang. Elke beginnende leraar ligt wakker van de angst voor de wanorde. Vroeger, als leerling, dan waren er van die leraren, na een minuut of vijf wist iedereen het wel; dat wordt weer niks dit jaar. Hij is dan ook blij met de startweek, even met een paar lotgenoten orienteren op de aanpak tijdens die beginperiode.

Last Updated on Friday, 06 February 2009 10:41
Read more...
 
Aflevering 4: Nog twee weken en dan begint het! PDF Print E-mail
Written by Ton   
Thursday, 05 February 2009 15:42

Het is half augustus en over een week beleeft Anton zijn startweek. De opleiding verzorgt dan een vierdaagse 'crash course' hoe overleef ik tot de herfstvakantie?  De maandag daarna begint het echte werk met vergaderen, dinsdag zijn de eerste lessen. Anton heeft echter één probleem. In de brief van de opleiding staat dat hij de op school gebruikte leermethode dient mee te nemen. Hij heeft daarover met de rector gebeld. Die zei dat het bestuur het boekenfonds heeft overgenomen; de school heeft geen leerboeken meer. Daarna werd hij doorverbonden met De Kam, die gaf hem het telefoonnummer van de sectievoorzitter, misschien dat Anton zijn boeken een week kan lenen.

Last Updated on Thursday, 05 February 2009 16:07
Read more...
 
Aflevering 3: Opleidingstrajecten PDF Print E-mail
Written by Ton   
Wednesday, 04 February 2009 18:49

Wat blijkt? De Kam is helemaal niet naar een cursus. Na het gesprek met de rector loopt Anton hem tegen het lijf. Komt dat even goed uit, want De Kam wilde hem net een aanbod doen... een aanbod dat hij niet kan weigeren, klinkt het cryptisch.

Last Updated on Wednesday, 04 February 2009 20:00
Read more...
 
Aflevering 2: Solliciteren stelt niks voor, in het onderwijs! PDF Print E-mail
Written by Ton   
Tuesday, 03 February 2009 19:14

"Dus jij komt helemaal uit de Randstad? Om hier wat lessen te geven?" Klinkt het haast beschuldigend.

Last Updated on Tuesday, 03 February 2009 20:28
Read more...
 
Aflevering 1: Aan de slag! PDF Print E-mail
Written by Ton   
Sunday, 01 February 2009 14:55

Anton ziet zijn medepassagiers slapen. De bus heeft kennelijk een rustgevende werking. Helaas niet op hem, reizen met het openbaar vervoer is hij ontwend. Na weer een bocht volgt een golf van misselijkheid. Hij kijkt naar buiten, over de weilanden, zoekt een oriëntatiepunt, vindt een protestbord met daarop Den Haag we zijn het zat! Wie niet?

Read more...