Nieuwsuur over lerarentekort PDF Print E-mail

Nieuwsuur bericht aan het begin van het nieuw schooljaar over het lerarentekort. Lees hier het bericht en bekijk hier de aflevering. Vanaf 12.10 minuut

 
De staat van het onderwijs PDF Print E-mail

Een gesprek naar aanleiding van de publicatie van de De Staat van het Onderwijs. Bij Paul van Liempt Live. Rtl Z. Klik hier

 
6 min voor de leraar PDF Print E-mail

Op 27 januari zond Zembla een documentaire uit over de deplorabele situatie waarin het voortgezet onderwijs zich bevindt. Klik hier.

 
Televisie PDF Print E-mail

De enige keer dat wij thuis met het hele gezin een regulier programma op de televisie keken, was toen Peter R. de Vries Joran van der Sloot zou ontmaskeren. Zowel daarvoor als daarna vormen zich elke avond andere gezelschappen voor de verrekijk, zoals Gerard Reve de televisie ooit noemde. De rest van het gezin verdwijnt naar vrienden of de eigen computer.

De omroepenverenigingen en de commerciële zenders, ze doen hun best, maar hun macht loopt terug. Mensen kunnen hun eigen programma's samenstellen, door films te downloaden, dvd's te kopen of via een betaalkanaal rechtstreeks een programma te importeren. Voorkeuren in beeld zijn divers, net als het aanbod en alles is eenvoudig verkrijgbaar. Maar toch, het maatschappelijk belang mag afnemen, het blijft spannend, een optreden op televisie. Veel mensen zien het, beeld is bovendien dodelijk, laat alles zien, maakt kwetsbaar en voor de uitzending is het gefilmde gezelschap dan ook totaal anders dan daarna. Kortom, de adrenaline regeert met strakke hand. 

Ik ben slechts een paar maal op de televisie geweest. In 1997 zat ik rond een lerarenstaking bij Netwerk. Voor die rubriek heb ik een kleine tien jaar daarna ook nog eens iets over drugs en school gedaan. Bij de Wereldomroep heb ik in twee programma's mee mogen doen. Maar dat is allemaal weg, onvindbaar. Dat geldt helaas ook voor twee interviews met de zender het gesprek, in 2007 en 2008.

Klk hieronder op de dikgedrukte link en kijk naar het beeld dat nog wel in de archieven zit.

 

Read more...