De klas is de plek om radicalisering te voorkomen PDF Print E-mail

Het onderwijs kan geradicaliseerde jongeren niet helpen. Leraren kunnen wel een bijdrage leveren aan het voorkomen van radicalisering. Zie mijn stuk in De Volkskrant.

 
Hoogopgeleide leraren de school uit getreiterd PDF Print E-mail

Veertig jaar nivellering jaagt academici het onderwijs uit. Politici willen die uittocht stoppen. Kansloos. Leraren, schoolleiders, bestuurders en vakbonden vinden het namelijk prima zo. Die lerende samenleving, vergeet het maar.

Read more...
 
Fundamentals en discipline PDF Print E-mail

Voor beginnende leraren economie is kennis van het schoolvak, begrip van het leren van kinderen, die twee bij elkaar brengen, het struikelblok. En daar is vrij eenvoudig iets aan te doen.

Read more...
 
Internet verklapt al die examenvragen PDF Print E-mail

Na 'Ibn Ghaldoun' is het centraal schriftelijk examen beter beveiligd, maar daarmee staat slechts de helft van toetsen die de eindscore bepalen onder toezicht.

Read more...
 
Schrobbering van inspectie doet pijn PDF Print E-mail

Het laatste inspectieverslag schokt de natie. Eén op de vijf lessen in het voortgezet onderwijs kent geen productieve werksfeer. Vreemd, want over het motiveren van kinderen is veel bekend. Maar leraren maken daar amper gebruik van. Ze hebben wel wat anders te doen. Dat moet veranderen.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 19