Terug naar het ambacht PDF Print E-mail

Op de werkvloer gaat het zelden over lesgeven. Geld en aandacht gaan naar verbeteringsideeën van buitenaf. Dat brengt pubers niet aan het leren.

Read more...
 
Praktijknijd regeert met harde hand PDF Print E-mail

Praktijkargumenten maken weinig indruk in het publiek debat over goed onderwijs. Sterker, beslissers lijken gedreven door praktijknijd. Veertig jaar lang. De leraar wordt kleiner en kleiner.

Read more...
 
Werk hard op school PDF Print E-mail

Het plaatje is zo lekker helder. Maar in werkelijkheid verloopt de doorstroming in het onderwijs van moeizaam tot traumatisch. Het advies luidt daarom; werk hard op school. Intellectueel weerbare kinderen hebben een grotere kans op succes. En succes motiveert.

Read more...
 
Over didactiek, crisis en schoolvak PDF Print E-mail

Op het journaal en in de media is het gesprek over de crisis intens. Maar tijdens de lessen economie op school is van systematisch leren over deze repeterende misère zelden sprake. Terwijl pa zijn baan verliest, kleurt zoonlief in de klas het consumentensurplus in.

Read more...
 
Centrale tussentijdse toets, geen bezwaar PDF Print E-mail

Cito in groep 8, het centraal schriftelijk eindexamen en vanaf 2015 komt daar de tussentijdse centrale toets bij. Die meet het leerrendement in de basisvakken, halverwege de middelbare school. De weerstand is groot. Toch is het idee zo gek nog niet.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 19