Een bedank-de-leraar-site, doe mij dat toch niet aan PDF Print E-mail

Vanaf 30 september is een website in de lucht. Een website waarop je leraren kan bedanken. Op deze manier een beroepsgroep bedanken is aanmatigend en infantiel.

Read more...
 
Nr. 5 Slechte leraren mogen blijven PDF Print E-mail

Het is een bijzonder fenomeen. En het is ook niet typisch iets voor Nederland. In gehele westerse wereld geldt; de slechte leraar mag blijven. Directies ontslaan leraren omdat ze een relatie met een leerling krijgen, omdat ze vervelend zijn in de organisatie, maar niet vanwege incompetentie. Een vorm van nalatigheid die de Nederlandse middelbare school zich niet kan veroorloven.

Read more...
 
Nr. 4 Extra uitgaven in een economisch inefficiënte constructie is verspilling PDF Print E-mail

In hele wereld betaalt de overheid de algemene vorming. En dan geldt; wie betaalt bepaalt. Hier, en alleen hier, gaat dat anders. De democratisch gekozen overheid formuleert de maatschappelijke opdracht waar leerplichtige kinderen aan moeten voldoen en bepaalt de omvang van het nationaal onderwijsbudget. De besturen krijgen dat geld. Zij verdelen het weer over scholen, reserves en gebouwen. Schoolleiders herhalen de procedure, maar dan met hun personeel. Dit is een economisch inefficiënte constructie. De burger krijgt nooit wat hij vraagt.  

Read more...
 
Nr. 3 Iedereen heeft gelijk, niemand krijgt het PDF Print E-mail

Het onderwijs kent een eigenaardig publiek debat. Op hoge toon uitgewisselde beelden zeggen weinig over het werk in de klas. Waar al die waarheden vandaan komen? De sector is gedesintegreerd. Leraren, bestuurders, onderzoekers en politici praten over elkaar. Niet met elkaar. Allemaal willen ze hun gelijk. En dus schreeuwen ze het uit. Het beeld van wat dat is en hoort te zijn, een middelbare school, een leraar, het ligt aan diggelen.

Read more...
 
Kinderen worden slimmer. Leraren niet. Nr.2 PDF Print E-mail

Hoger opgeleide ouders krijgen slimme kinderen. Die leren overal, maar op school niet zoveel. Daar krijgen ze namelijk les van steeds lager opgeleide leraren. Dat is ook algemeen bekend. Dus is er nieuw beleid. Dat kost structureel een miljard euro. Vijf jaar later kan dit beleid geen enkel resultaat overleggen.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 19