Vele splinters maken geen balk PDF Print E-mail

 

Het Nederlands algemeen vormend onderwijs bevindt zich in de gevarenzone. Steeds meer kinderen voldoen aan hogere eisen, maar leren niet wat ze moeten leren. Dat tast de maatschappelijke cohesie aan. Een gecoördineerde vernieuwing van het curriculum is de enige uitweg.

 

Read more...
 
Verlos de scholen van dertig jaar beleid PDF Print E-mail

Dertig jaar proberen politici en bestuurders met de beste bedoelingen het onderwijs te verbeteren. Maar ze vergeten elke keer een partij, de leraren. Ook de huidige bewindslieden kiezen voor deze aanpak. En dus wordt alles weer een stukje slechter. Na dit gepruts rest slechts één strategie; bombarderen en opnieuw beginnen.

Read more...
 
Huiswerkinstituten nemen onderwijs over PDF Print E-mail

Rond de middelbare school is een wildgroei van instituten en trainingsklassen ontstaan om leerlingen met huiswerk en examentraining te helpen. Stop daarmee!

Read more...
 
Huiswerkinstituten en examentrainers, het zijn charlatans, weg ermee PDF Print E-mail

Het is de groeimarkt rond de middelbare school, de commerciële huiswerkinstituten en examentrainers. Er bestaan nu zelfs brugklascursussen, die maken tegen betaling kinderen van de basisschool weerbaar zodat de overgang naar het voortgezet onderwijs pijnloos verloopt. Momenteel vestigen huiswerkinstituten zich in schoolgebouwen, zodat kinderen na schooltijd voor 400 euro per maand hun opdrachtjes kunnen maken. Deze waanzin moet ophouden, want het is regelrechte oplichterij.

Read more...
 
Laat die hbo's in hun eigen sop gaar koken PDF Print E-mail

Staatssecretaris Zijlstra gaat de invloed van de overheid op het hbo vergroten. Er komen centrale examens, toezicht in de klas en controle op het opleidingsniveau van de docenten. Hoe begrijpelijk deze reflex ook is; het blijft een slecht idee.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 19