Minder overheid en meer leraar motiveert leerlingen PDF Print E-mail

Het heeft tot 2016 moeten duren. Maar eindelijk presenteren CITO en CvTE een goed economie-examen voor het vwo. Een examen dat toetst wat in de les geleerd is. Wel jammer dat de N term op 0,6 ligt. Maar ja, het aantal onvoldoendes moet elk jaar op 25% liggen. Dat is dan toch maar weer mooi gelukt.

Read more...
 
Weg met de Schnabeltjeskrant! PDF Print E-mail

Het onderwijs veranderen omdat de samenleving verandert, dat is vaker gedaan. Denk aan basisvorming en studiehuis. Staatssecretaris Dekker heeft daar weinig van geleerd en probeert het nog een keer. Geen goed idee. Zie verder mijn stuk in De Volkskrant.

 
Onbevoegde leraren vertrekken niet vanzelf PDF Print E-mail

Wat in Vlaanderen onmogelijk is, kan in Nederland; onbevoegd lesgeven. Maar hoeveel onbevoegde leraren staan er daadwerkelijk voor de klas? RTL nieuws zocht het uit. De resultaten zijn schokkend. Lees hier mijn opiniestuk in De Volkskrant.

 
Ongemotiveerde bankhanger presteert goed PDF Print E-mail

De onderwijsinspectie wijst in haar jaarverslagen regelmatig op de lage motivatie van de Nederlandse leerling. Maar uit de rapportage blijkt vooral dat motivatie een moeilijk woord is.

Read more...
 
En nu verpest Dekker de correctie op eindexamens PDF Print E-mail

Staatssecretaris Sander Dekker legt in 2016 een omdraaiing van de correctie van het centraal schriftelijk examen op. Eerst kijkt een leraar die de kinderen niet kent het werk na. Daarna controleert de eigen leraar of dit integer gedaan is. Dit is geen goed idee. Verder uitleg, klik hier voor mijn artikel in NRC/Handelsblad.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 2 of 19