Universal lessons PDF Print E-mail

In het Nederlands onderwijs is innovatie het toverwoord. Het moet altijd anders en beter. Maar beter worden in wat we al doen en kunnen, is dat niet een idee?

Read more...
 
Ongemak PDF Print E-mail

Rond het onderwijs woekert de privatisering als onkruid. De Volkskrant schrijft over recruiters die de zakken vullen met het lerarentekort. Kinderen halen hun examen via huiswerkinstituten. En de selectie van leiders gaat voortaan via werving en selectiebureaus. Dit alles maakt van de leraar een pion in hun spel. Een kenniskabouter die niet zoveel te zeggen heeft over zijn werkomgeving.

Read more...
 
Beroepsverbod PDF Print E-mail

Het lerarentekort, kwalitatief en kwantitatief, een krappe arbeidsmarkt. En dus dacht ik; laat ik mijn arbeidsmarktpositie verzilveren en ik ging solliciteren. Geen schijn van kans. Lerarentekort is een moeilijk woord.

Read more...
 
Money talks PDF Print E-mail

Afbeeldingsresultaat voor money talksOmgang met geld. Hoe dat gaat. Wie of wat beslist waar het terecht komt. Het is van belang. Ook in het onderwijs.

Read more...
 
De tandpasta is uit de tube PDF Print E-mail

Curriculum.nu is de Schnabeltjeskrant 2.0. Dat was geen goed idee. Dat is geen goed idee. En toch gaat het gewoon door. De tandpasta is uit de tube. Die krijgen we er niet meer in. Geeft niks. Er komt vanzelf iemand die de rotzooi opruimt.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 46