Hagepreken met belastinggeld PDF Print E-mail

Sir Ken Robinson zou naar Nederland komen. Naar Rotterdam, om precies te zijn. Om wat uit zijn boord te kletsen over onderwijs. En innovatie. Creativiteit. Dat doet hij wel vaker. Maar hij komt niet. Het congres gaat gewoon door. Waarom toch, al dat gezwetst van de onderwijselite?

Read more...
 
Schijnbeweging PDF Print E-mail

De trein Onderwijs 2032 staat niet alleen op rails, het curriculum dendert op volle snelheid, zonder ook maar even af te remmen, langs de stations. Het wordt tijd om aan de noodrem te trekken.

Read more...
 
Open brief aan Jesse Klaver PDF Print E-mail

Op zich houd ik er niet van. De open brief. Een j'accuse. Waarom moet iedereen meelezen wat je aan iemand persoonlijk schrijft? Toch een beetje pedant. Maar ik heb het wel eens eerder gedaan. En nu weer. Beide malen was de oneindige onwetendheid gepaard aan politieke ambitie de reden.

Read more...
 
Zo moeilijk is het niet PDF Print E-mail

De leraar is een rolmodel. Klopt, een rolmodel in het leren van een vak. Buiten de klas mag hij echter zijn wie hij is, zeggen wat hij wil en doen wat hij leuk vindt.

Read more...
 
Zo vader, zo zoon PDF Print E-mail

In de sport zie je het vaak, bij muzikanten ook; het kind volgt de vader in het beroep. Bij leraren was dat ook gebruikelijk. Nu niet meer.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 45