House of cards PDF Print E-mail

Door de invoering van lumpsum en daaraan verbonden autonomie politiseert het onderwijs. Een voortgaand proces. Met een logisch gevolg. De uitgerangeerde landelijke politici marcheren de sector in. De school als house of cards.

Read more...
 
Onderwijs als derdewereldland PDF Print E-mail

Steeds vaker maken politici, bestuurders. educatieve uitgevers en succesvolle ondernemers plannen om het onderwijs te redden. Best sympathiek. Maar helpen doet het niet.

Read more...
 
Domme politiek PDF Print E-mail

Thomas Piketty scoorde mondiaal met een Marxistische stelling. Ons economisch systeem reproduceert ongelijkheid. Vooral in de vermogensverhoudingen. En die ongelijkheid is destructief. Vertraagt de economische groei. Deze stelling past het Nederlands onderwijs als een handschoen. En dat is het direct gevolg van grenzeloos domme onderwijspolitiek.

Read more...
 
De subtiliteit van het lerarentekort PDF Print E-mail

Al twintig jaar berichten over het lerarentekort. In de krant is dat altijd dreigend. Maar de lessen gaan gewoon door. De subtiliteit van het lerarentekort. Decennialang. Daar heeft niemand het over. Walgelijk.

Read more...
 
Stop de waanzin PDF Print E-mail

Het klinkt misschien wat over de top. Maar het politiek bestuurlijk complex sloopt momenteel met een gecoördineerde actie de vakleerkracht. Zie onderwijs 2032, gepersonaliseerd leren en nu dan de politiek afgedwongen opleidingen die bij dit proces passen. Stop deze waanzin.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 45