Geloven doe je in de kerk PDF Print E-mail

De Amerikaanse econoom Robert Gordon zegt het zo; we zitten helemaal niet in een technologische revolutie. Maar onderwijsbestuurders en politici geloven juist hardnekkig in die technologische revolutie. Op basis van dat geloof verbouwen ze momenteel scholen. Dom, dom, dom. Richt liever het onderwijs in op basis van wat we daarvan weten. Geloven doe je in de kerk.

Read more...
 
Gepersonaliseerd drammen PDF Print E-mail

Leerpleinen, coaches, individuele leertrajecten, kortom het gepersonaliseerd leren, in de huidige omstandigheden is dat kansloos. Maar de regentenkliek wil het. En dus drammen ze door. Tot het nieuwe falen is ingevoerd.

Read more...
 
Noord-Korea aan de Noordzee PDF Print E-mail

In het curriculum van de toekomst, onderwijs 2032, speelt persoonsvorming een grote rol. Maar leraren maken geen betere mensen, ze dragen kennis over. Het is hier Noord-Korea niet.

Read more...
 
Premiejagers PDF Print E-mail

Beste begrijpelijk. Het plan van de Rotterdamse wethouder. 5000 euro bonus voor leraren in tekortvakken. Maar het enige resultaat is een leger premiejagers. En die zijn nooit populair.

Read more...
 
Hoera voor de inspectie PDF Print E-mail

Het bashen van de inspectie is hip tegenwoordig. In alle geledingen. Zelfs Kamerleden hebben het er druk mee. Maar zoveel doet die onderwijsinspectie niet verkeerd

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 45