Skip to content

Over thuisonderwijs

Half maart gingen de scholen dicht, dinsdag gaat het VO aarzelend weer open. Ik mocht in De Volkskrant in een onderwijsbijlage over de lessen van corona iets zeggen over die tussenliggende periode. In een notendop; in mijn lessen staan urgentie, betekenis, controle en intensiteit centraal en op die vier zaken leverde ik met onderwijs op afstand fors in. De periode tot aan de zomervakantie verdient daarom grondige reflectie. Hoe gaan we vanaf september verder? Kinderen leren al jaren steeds minder op school, langdurige onhandigheid, dan wel misplaatste vernieuwingsdrift, vanwege een virus, maakt alles erger… veel erger.

Als je het stuk van Rik Kuiper wil lezen klik hier

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *