Skip to content

Filmpjes

In 1996 kwam ik voor het eerst op de radio bij het programma Punch van de VPRO. Een gesprek in De Balie met Leo Prick en Maaike Haijer werd live uitgezonden op radio1. In 1997 was ik voor het eerst ook in beeld. Bij het programma Netwerk. Iets met lerarentekort. Ik bedoel maar.

Later vaker op de radio en tv geweest. In allerlei programma’s. Buitenhof. Nieuwsuur. Ik ga je die optredens besparen. Het is vaak tijd- en nieuwsgebonden, waardoor het nu aan waarde heeft ingeboet.

Hieronder vier filmpjes die ik redelijk spannend en nog steeds actueel vind.

De eerste is een gesprek met Maurice de Hond. Onder leiding van journalist Paul van Liempt. Ondanks het feit dat ik het niet met De Hond eens ben, hij is bovendien een ondernemer die gewoon geld wil verdienen, voel ik toch sympathie voor zijn drang om het onderwijs te verbeteren. Zijn inspanning was helaas wel gedoemd te mislukken. Los van het onsmakelijke gedoe met geld, is het ook best verdrietig als iemand met een publiek profiel een inspanning verricht en al doende achteloos het mijnenveld inwandelt, om ook daadwerkelijk te ontploffen.

Met Paul van Liempt heb ik vlak voor de publicatie van Het Bezwaar van de Leraar een kans gekregen voor een lang gesprek. Dit is wat ik vind, echt vind.

Vlak voor de publicatie van De ondergang van de Nederlandse Leraar mocht ik kort uitleggen wat het probleem is. Dat kan kort en bondig. Het probleem is de bijna corrupte omgang met geld.

En dan tot slot toch maar even deze. Gewoon omdat het leuk is om te laten zien. Er is overigens ook bijna niet naar gekeken. Maar goed. Zo rijd je op een avond midden in de week in 2015 naar Den Haag om te belanden in een gesprek waarvan ik nu nog steeds niet weet waar het over ging. Iets met gezag.

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *